fbpx

Pánské účesy s kouty: dobré rady nad zlato

Když pánům vypadávají vlasy, nejčastějším místem, kde se to projeví, jsou kouty po stranách čela. Mnohdy vlasy padají i uprostřed hlavy, kde se objeví tzv. kolečko.  

Každý nemá pěkný tvar hlavy a také dostatečně silné sebevědomí, aby ji oholil a přestal se vlasy jednou provždy zabývat. A tak usiluje najít  takový účes, který by holá místa pomohl zakrýt. Některé pánské účesy, to s kouty umí. Poradíme jak na to!

 

I s kouty se dá vytvořit zajímavý pánský účes
Řešení je vždy individuální, ale najít se dá. Co je nutno vzít v úvahu?

Hodně pomůže výběr dobrého holičství, kde vám poradí, jaké řešení je nejvhodnější. A ke střihu vlasů tu mohou přidat i úpravu vousů či brady a třeba naservírovat šálek kávy.


Při výběru účesu pro hlavu, na které řídnou vlasy, se vyplatí upřímnost. Jakékoliv zakrývání prořídlých míst totiž vypadá komicky a je-li odhaleno, může vyvolat i nepříjemný posměch okolí.

Využijte pozitiva, která vaše kštice nabízí. Pokud jsou vaším nedostatkem jen kouty, ale jinak je  pěkná a hustá, ukažte to! Můžete si dovolit delší vlasy na střední části hlavy a kouty nebudou nápadné.

 

Čtyři varianty účesů s kouty

Vyberte si, co vám nejlépe vyhovuje!

1. Méně výrazné kouty, na středu hustý vlasový porost

Vlasy na bocích hlavy se vystříhají nakrátko, cca 4–5 mm. Jejich délka plynule naváže na vlasy na horní části hlavy, které mohou být dlouhé i vzadu. Zadní část bude sestřihána nakrátko až dole nad krkem, nad límcem do špičky.

Může být pro vás zajímavé  Trápí vás padání vlasů? Řešením může být jejich transplantace či medikamenty

Střed hlavy může nést dlouhé vlasy. Pokud máte pěkné, třeba vlnité, nechte je zapůsobit. Dlouhá ofina se dá hodit nahoru nebo může padat do čela. Při sportu si udělejte na temeni culík, aby vlasy nepřekážely.

 

2. Méně výrazné kouty, celkově řidší vlasy

Vlasy se po stranách vystříhají nakrátko, na délku cca 5 mm. Vystříhaná část se plynule napojí na kouty. Střední část kštice může být delší a může padat na stranu či do čela. Sestříhá se tak, aby také plynule navazovala na již upravené boční části.

Vzadu se vlasový porost  střihne nakrátko, případně do špice. Pokud se nebojíte experimentů, můžete si na boční části hlavy nechat vyholit obrazce nebo nějaký vzor. Vypadají atraktivně a odlákají pozornost od koutů.

 

3. Výrazně řídké vlasy na celé hlavě, nejen kouty

Když už vlasy řídnou plošně, postavte se tomu čelem. Nelze nic zakrýt ani schovat, musíte to přiznat. Vhodný je krátký sestřih po celé hlavě, cca 1 cm délky. Pokud máte tvrdé, pevné vlasy a zdá se vám, že příliš trčí, můžete zvolit i kratší délku. Pro odvážnější se hodí zase nějaký ten vyholený obrazec, kterým dáte najevo svůj nadhled.

 

4. Hodně řídké vlasy, lysiny

V takové situaci je nejlepší zahodit falešnou pýchu a jít dohola. Spousta problémů se tím vyřeší, nebudete muset shánět speciální šampóny ani vybírat střihy a oholit hlavu si zvládnete i sami.

 

Nechcete hledat účesy pro muže s kouty? Také tu je řešení!

Nechcete mít kouty ve vlasech? Řešte problém hned, dokud to jde! Pokud vám padají vlasy, musíte si zajistit zdravý životní styl: kvalitní stravu, správný pitný režim, dostatek spánku, relax a málo stresu. To všechno může zpomalit padání vlasů.
Nejlepší je ale návštěva odborníka – dermatologa, případně trichologa. Ten zjistí, zda příčinou řídnutí vlasů není kožní onemocnění.
5/5 - (1 vote)
>

Objednat se

nezávazná konzultace

Objednat se

nezávazná konzultace

Nezávazná konzultace

Objednejte se k profesionálům. 

Adresa

Premier Clinic Jungmannova 26/15, Praha 1